Cum sa fierbi corect pieptul de pui

Daca tii dieta sau pur si simplu vrei sa mananci sanatos, pieptul de pui nu trebuie sa lipseasca din meniul tau. Daca doar il fierbi in apa cu putina sare este posibil sa te plictisesti rapid de gustul fad al acestuia.

 

Iata cum poti fierbe pieptul de pui pentru a fi gustos si numai bun de pus in salate sau de mancat alaturi de o garnitura de legume sau orez.

 

Ai nevoie de:

1 piept de pui, fara piele

1 lingurita sare (daca nu ai voie sare, poti sari peste aceasta)

3-4 catei de usturoi

2 frunze de dafin

piper boabe

2 cm radacina de ghimbir, taiat feliute subtiri

ierburi aromatice (cimbru, oregano, rozmarin), in cantitatile dorite

un pahar de vin alb (optional)

 

Mod de preprare

Pune puiul impreuna cu condimentele intr-o oala si lasa-l sa-si ia gust si aroma de la condimente. In plus vinul il ajuta sa se fragezeasca. Dupa doua ore adauga apa pana puiul este acoperit complet si pune-l la fiert, la foc iute, pana cand incepe sa clocoteasca, apoi pune-i capacul si lasa-l sa fiarba la foc mic.

 

Carnea de pui este fiarta cand interiorul acestuia ajunge la 75oC, in partea cea mai groasa. Daca nu ai un termometru pentru carne, te poti orienta dupa culoarea acestuia care trebuie sa fie alb-opc la mijloc si nu rozaliu. In principiu dureaza aproximativ 10-15 minute pana cad puiul este gata.

 

Cand este gata scoate puiul si taie-l felii. Serveste-l ca atare alaturi de garnituri sau salate de sezon, sau foloseste-l pentru a prepara salate dietetice cu pui.

 

Atentie! Cand carnea incepe sa fiarba la suprafata apei va incepe sa se formeze o spuma. Daca vrei sa folosesti supa rezultata din fierberea acestuia la prepararea altor mancaruri, va trebui sa afuni spuma cu o spumiera sau cu o lingura.