Cum sa faci o supa crema indiferent ce legume ai la indemana

Supa este unul dintre preparatele de baza ale bucatariei, dar sunt inca multi bucatari amatori care nu ii stiu secretele.

 

Sunt o multime de retete de supa pe care sa iti testezi experienta si priceperea. Insa, mult mai practic de atat este sa te gandesti la supa ca la o tehnica in sine, cu un tipar clasic pe care il poti repeta in mai multe interpretari in functie de ingredientele pe care le ai la dispozitie.

 

Iata ce ai nevoie pentru a putea face cea mai simpla supa crema cu putinta.

 

1. Toaca legumele. Vei avea nevoie de ceapa si/sau usturoi si apoi, in functie de preferinte de: morcovi, telina, cartofi, conopida, broccoli, mazare, ardei. In total, curata si pregateste 800-900g de legume. Tine cont de timpul de gatire al fiecareia dintre ele. Cele care au neveoie de mai mult timp de fierbere cum sunt morcovii sau cartofii trebuie puse primele, la fiert. 

 

2. Soteaza legumele intr-o oala mare, in mult unt incins. Vei avea nevoie de multa grasime pentru a putea carameliza legumele si pentru a le elibera aromele. Gateste legumele amestecand din cand in cand pana cand se inmoaie si ceapa si/ sau usturoiul devin aurii.

 

3. Adauga lichid. Ideal ar fi sa adaugi supa concentrata de pui sau vita, suficient de multa incat sa acopere legumele. Ar fi nevoie de aproape 1 litru de supa. Daca nu ai deja pregatita poti folosi si apa, dar gustul nu va fi la fel de intens.

 

4. Lasa sa fiarba la foc mic, acoperit cu un capac pana cand toate legumele sunt patrunse si moi.  Odata ce legumele sunt fierte, opreste focul si foloseste un blender cu imersiune pentru a pasa supa pana la consistenta dorita.

 

5. Foloseste ca topping: un strop de ulei de masline, smantana, iaurt grecesc, un ou posat, ierburi proaspete tocate, bacon prajit sau crutoane. Finalizeaza totul cu un praf de sare si de piper.