Cum sa faci cele mai bune legume la tigaie

Cu tehnicile de gatit potrivite si ingrediente proaspete, poti sa faci cea mai gustoasa masa, de care se pot bucura si vegetarienii.

 

Ai nevoie de o tigaie mare sau un wok si putina rabdare. Rezultatul? O garnitura foarte sanatoasa, plina de culoare si de vitamine.

 

Ingrediente

3 catei de usturoi

ghimbir proaspat

200-300g legume de toate felurile: ciuperci, mazare, ardei, sparanghel, broccoli, morcovi - orice gasesti mai proaspat la piata

ulei vegetal

sare

sos de soia

 

Mod de preparare



Pasul 1: Curata usturoiul si ghimbirul si marunteste-le.

 

Pasul 2: Spala si curata legumele si taie-le in bucati mari, tinand cont de timpul de preparare al fiecareia. De exemplu, taie morcovii in bucati mai mici ca sa se gateasca in acelasi timp cu ciupercile, de exemplu.

 

Pasul 3: Pune ulei in tigaie si da focul la mare. Caleste usturoiul si ghimbirul, apoi adauga legumele. Incepe cu cele mai mari - ardei, broccoli, morcovi. 

Pune sare si piper si amesteca.

 

Pasul 4: Cand usturoiul prinde o nuanta aurie, adauga si celelalte legume mai mici. Mai pune sare si amesteca din cand in cand. Nu acoperi tigaia.

 

Pasul 5: Adauga cateva linguri de sos de soia si de vin alb. Amesteca.

 

Serveste cu orez sau ca garnitura pentru carne.