Cum sa faci cele mai bune inele de ceapa pane

Sunt faimoase in SUA, Australia si Marea Britanie si mai nou au cucerit si alte continente.

 

Pe cat de banala pare aceasta gustare, pe atat de repede te vei indragosti de ea. Mai ales ca acasa poti pregati inele de ceapa perfecte pe care sa le servesti ca garnitura langa fripturi si burgeri, langa aripioare de pui picante, sosuri cu branzeturi sau iaurt.

 

Iti dam cea mai buna reteta pentru inele de ceapa si secretele ca sa iasa perfect de fiecare data.

 

Crusta perfecta se face cu bere

Partea cea mai dificila este sa obtii o crusta perfect crocanta pentru inelele de ceapa. Alatul de pane nu este cel mai potrivit, pentru ca e greu si absoarbe mult ulei. Un aluat asemanator cu cel de tempura este mai bun. Foloseste ou, amidon, faina si bere. Alcoolul din bere este cel care va asigura un exterior crocant pentru inele de ceapa ce se va praji rapid, fara sa inmoaie prea tare ceapa.

 

Aromele potrivite vin in faina

Un alt secret care va da gust bun inelelor de ceapa este condimentarea fainii. Astfel, gustul final nu va fi acela de ulei prajit, ci unul mult mai aromat. In mod normal,  retele pentru inelele de ceapa au printre ingrediente piper sau arei iute, dar poti sa experimentezi si sa incerci sa adaugi si alte mirodenii sau sa folosesti un amestec pe baza de piper, ardei iute, pudra de usturoi, zahar si sare. 

 

Reteta: Inele de ceapa dulci-picante

Ingrediente pentru (4-6 portii):

6 cepe mari (in total in jur de 900g)

375g faina

230g amidon

2 si 1/2 lingurite pudra de usturoi

2 si 1/2 lingurita pudra de ceapa

2 si 1/2 lingurita pudra ardei iute/ boia de ardei iute

2 si 1/2 lingurita zahar

1 si 1/2 lingura sare

360ml bere blonda

480ml apa minerala

1 ou

ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 100-120C.



Taie cepele in inele groase de 0.5cm. Selectaza doar inelele mari.



Amesteca inelele de ceapa cu 125g faina si lasa-le sa stea asa timp de 30 minute.

 

Dupa acest interval, amesteca restul de faina cu amidonul, condimentele, zaharul si sarea intr-un bol mare. Intr-un alt bol amesteca berea cu apa si oul. Toarna si incorporeaza treptat ingredientele umede in cele uscate.

 

Incinge o cantitate generoasa de ulei intr-o tigaie adanca, pe foc mediu spre mare, pana cand uleiul ajuge la 180C. Inmoaie pe rand inelele de ceapa in aluatul pregatit si prajeste-le in ulei, timp de 3 minute, intorcandu-le o data.

 

Scoate inelele prajite pe servetele de hartie, presara sare deasupra lor si apoi transfera-le pe niste tavi in cuptorul incalzit pentru a le pastra la cald.