Cum sa faci cel mai bun pilaf

Pufos, gustos si hranitor, pilaful este unul dintre cele mai usoare mancaruri pe care le poti prepara. Iata cateva sfaturi pentru a pregati un pilaf delicios.

 

 Unul dintre secretele unui pilaf deosebit este potrivirea cantitatilor de orez si apa, dupa un raport de unu la patru. Astfel, daca vei adauga o cana de orez, va trebui sa pui patru cani de apa. 
 

Reteta de baza pentru pilaf
 

Pentru a o prepara cei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 cana de orez, de preferinta cu bob lung
4 cani apa
3-4 linguri ulei
1 ceapa potrivita.

 

Pentru a-l prepara ai de urmat cativa pasi: intr-o cratita potrivita pui la incalzit uleiul. Atunci cand acesta s-a incalzit, pui la calit ceapa tocata marunt, iar cand aceasta incepe sa se prajeasca pui un varf de sare si amesteci, iar dupa cateva minute adaugi putina apa. Nu lasa ceapa sa se arda pe margini, pentru ca acest lucru va strica aspectul pilafului. 

 

Acopera oala si lasa ceapa sa fiarba, adaugand din cand in cand putina apa. Cand ceapa este bine fiarta, pune orezul si cele patru cani de apa. Acopera-l si lasa-l sa fiarba, fara a amesteca in el decat atunci cand simti ca a mai scazut apa. Lasa apa sa scada si orezul sa se umfle bine, amestecand constant. 

 

Potriveste-l de sare si piper si da-l deoparte. Se serveste cu putin patrunjel deasupra.

 

Pofta mare!