Cum sa faci cea mai buna salata de cartofi

Iata cateva reguli de care sa tii cont ca sa obtii cele mai gustoase rezultate.

 

1. Alege cartofi de calitate

Ca sa se comporte bine intr-o salata, alaturi de un dressing, alege cartofi cat mai fermi. In perioada asta, nu-ti va fi greu.

 

2. Cu cat mai mici, cu atat mai bine

Alege cartofi care sa fie de aceeasi marime, astfel incat sa se gateasca in acelasi ritm. Ideal, cartofii trebuie sa fie suficient de mici astfel incat, atunci cand ii adaugi in salata, sa-i tai doar pe jumatate sau cel mult in patru.

 

3. Sareaza-i bine

Fierbe cartofii intr-o apa la fel de sarata ca apa marii. Astfel, ii vei condimenta in mod egal si vei obtine un gust foarte pronuntat.

 

4. Nu-i inghesui

Nu pune prea multi cartofi in oala in care ii fierbi. Ca sa se fiarba in mod egal si cat mai rapid, ofera-le spatiu. Verifica-i la fiecare 15 miunute si scoate-i cand sunt inca fermi – nu-i gati pana incep sa se sfarame.

 

5. Taie cartofii cand inca sunt fierbinti

Ca sa absoarba mai bine sosul, taie-i imediat ce ii poti atinge, cand sunt inca fierbinti, sau cel putin calzi. Celelalte ingrediente – legume si ierburi aromatice – trebuie adaugate insa dupa ce se racesc cartofii.