Cum pregatesti carnea pentru gratar

Vrei sa faci o friptura delicioasa la gratar cu care sa iti incanti invitatii? Secretul? Condimentele.

 

Iata cateva sfaturi de la bucatari: 

 

1. Inainte de a pregati carnea, las-o la temperatura camerei timp de 30 de minute.

 

2. Indeparteaza (daca este cazul) grasimea in exces. 

 

3. Daca nu este deja portionata, taie carnea in bucati groase de doua degete.

 

4. Unge carnea cu ulei de masline si asezoneaz-o cu sare si piper.

 

Poti pregati chiar o crusta din condimente: chilli, chimen macinat, oregano, usturoi, zahar brun, sare si piper. Amesteca toate condimentele si acopera bine bucatile de carne cu acest amestec, apoi pune carnea intr-un vas si da la frigider sa se odihneasca timp de 30 de minute-o ora pentru ca aromele sa se imbine perfect si sa parfumeze carnea.

 

5. Pregateste o glazura din: suc de ananas, sos de soia, zahar brun, amidon de porumb. Amesteca toate ingredientele intr-o craticioasa si fierbe la foc mic pana ce obtii un sos ingrosat. 

 

Atentie: pentru ca glazura contine zahar este indicat sa o aplici cu o pensula spre sfarsitul gatirii, cand friptura la gratar este aproape facuta - ultimele 5 minute. 

 

6. Marineaza carnea pentru a o fragezi si a o face suculenta.

Pregateste o marinata din: usturoi pisat, ulei de masline, otet balsamic, rozmarin proaspat, boabe de piper proaspat macinate, sare, foi de dafin si cimbru. Pune carnea intr-un vas si toarna peste ea acest amestec, apoi acopera vasul cu o folie si da la frigider timp de 2 ore. Inainte de a pune carnea pe gratar, scurge bine zeama in care ai marinat carnea.