Compot aromat cu prune, pentru camara de iarna

Prepara in doar cateva minute un compot delicios de prune pe care sa il conservi pentru iarna sau sa il consumi imediat. Iata o reteta simple, dar aromata pe care intreaga familie o va indragi.

 

Ingrediente 

2 kg prune
600 gr zahar
1,5 l apa
3 batoane de scortisoara
2 stelute de anason

 

Cum se prepara 

Intr-o oala mare pune apa la fiert. Cand da in clocot adauga zaharul, si lasa totul sa fiarba pana cand acesta se topeste complet. Adauga apoi prunele taiate in jumatati, batoanele de scortisoara si anasonul. Lasa totul sa fiarba timp de 15 minute.

 

Scoate apoi prunele intr-un castron si lasa siropul sa fiarba in continuare pana cand incepe sa se ingroase putin.

 

In borcanele incalzite pune prunele si adauga siropul deasurpa. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.