Cele mai bune condimente pentru carnea de pui

Transforma friptura la gratar in cea mai delicioasa masa. Un pui bine rumenit acoperit cu mirodeniile potrivite va fi cea mai buna alegere. Iti spunem care sunt cele mai bune arome care sa condimenteze aceasta carne.

 

Indiferent ca alegi gratarul de afara sau pe cel de pe aragaz, anumite condimente dau si mai bine cu armoa usor afumata a carnii de pui gatite in acest fel.

Alege amestecuri de condimente facute cu: 

Boabe de mustar, care se vor deshide frumos si vor elibera toate aromele odata ce dau de caldura puternica a gratarului. Amesteca-le cu putin coriandru, ardei iute si chimion.

Paprika, cu gustul ei nici prea iute, nici prea dulce, se potriveste perfect pe pielea rumenita a puiului intreg. Amesteca-o cu sare si pudra de usturoi si vei avea cel mai simplu mix de condimente pentru pui.

Turmeric, un ingredient exotic, la care nu te gandeai probabil ca da atat de bine langa carnea simpla de pui. Totusi, este cea mai potrivita alegere pentru o marinada cu iaurt si garam masala pentru un pui gatit in stil indian.

Verdeturi din gradina (marar, patrunjel si busuioc) amestecate cu salota tocata, sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline, pentru a pregati o marinada excelenta pentru fragezirea carnii de pui.

Daca folosesti marinade e bine sa lasi carnea sa se fragezeasca macar o ora inainte sa o frigi pe gratar. Cel mai bine, insa, sa lasi friptura la marinat peste noapte, in frigider.