Cel mai bun sos pentru paste

Multi pun in pastele pe baza de sos rosu doar sos de rosii simplu sau ketchup de la magazin, fara sa stie cat de usor si rapid se face – ceea ce noi juram cu mana pe inima – ca este cel mai bun sos de pizza din lume.

 

Ingrediente

1 kg de rosii

ulei de masline

4 catei de usturoi

1 mana frunze de busuioc tocate

sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare

 

Incinge un pic de ulei de masline intr-o tigaie mare. Adauga usturoiul tocat, amesteca si lasa la calit, la foc mic, pentru 5 minute.

 

Intre timp spala si toaca rosiile si pune-le in tigaie. Amesteca usor timp de 2 minute, acopera si da focul mic.

 

Verifica dupa 5 minute daca au inceput sa lase sos. Adauga busuiocul tocat, sare si piper dupa gust. Da focul si mai mic, astupa vasul si mai lasa asa pe foc inca 5 minute.

 

Il poti depozita la frigider, intr-un borcan care se inchide etans.