Cea mai buna omleta pentru micul dejun, dupa o reteta de Gordon Ramsay

O omleta facuta cum trebuie este cel mai bun mod de a-ti incepe ziua.

Ei bine, de la Gordon Ramsay invatam cum sa facem cea mai buna omleta. E destul de simplu. 

 

Intr-o tigaie se adauga ulei de masline si se pun la prajit palariile de la doua ciuperci si cateva rosii cherry intregi (de preferat, inca prinse pe ramurica). Se condimenteaza cu sare si cu piper, si se lasa pe foc. 

 

Se taie o felie groasa de paine de casa (nu toast) si se pune in prajitor. 

 

Intr-o alta tigaie se sparg 3 oua. Foarte important - nu le amesteca inainte de a le pune pe foc si nu le sara! Sarea are tendinta de a descompune ouale crude si de a le face mai apoase.

 

In tigaia cu oua se pune si o bucata generoasa de unt - adaugat inca de la inceput, untul va da omletei o textura mai catifelata. Se pune pe foc si se amesteca continuu cu o spatula. Pentru a obtine cel mai bun rezultat, tigaia se ia, din cand in cand, de pe foc. Insa, nu uita sa amesteci tot timpul compozitia.

 

Cand observi ca omleta incepe sa prinda consistenta, adauga o lingura generoasa de smantana. Abia acum se adauga sarea si piperul, dupa gust.
De asemenea, se poate adauga si putin usturoi verde (sau arpagic) tocat marunt. 

 

Se pune tigaia la loc pe foc si se amesteca bine, pana se obtine consistenta dorita.

 

Pe o farfurie se pun ciupecile si rosiile coapte, iar pe felia de paine prajita se pune omleta. 

Pofta buna!