Ce bunatati pui in cos ca sa iasa un picnic perfect

Iti dam idei pentru o iesire de week-end in care meniul sa fie usor de pregatit si transportat. Iti propunem aperitive, deserturi si bauturi care vor transforma picnicul intr-un festin.

 

Cand soarele incinge aerul in apartamente toata lumea da fuga la padure, in parc sau la iarba verde. Iar atunci cand gratarul iese din optiuni cea mai buna idee e un picnic pregatit de acasa. In locul sandvisurilor si a sticlei de suc noi iti propunem sa umpli data viitoare cosul numai cu bunatati de sezon sau cu preparate usor de gatit.

 

Aperitive pentru toate gusturile

 

Stii cum e cand ajungeti la padure si va aduceti aminte ca ati uitat ceva in frigider? De data asa pune din fiecare cate putin si alcatuieste un platou complet pentru aperitive.

 

Frigarui asortate - pepene galben, sunca, mozzarella, rosii cherry, andive (se pot manca asa sau le poti pune pe gratar)

- Bruschete pregatite de acasa

- Sandvisuri mici – facute din orice ingrediente, dar taiate cu formele pe care le folosesti pentru biscuti. Asa vei avea mici sandvisuri rotunde, in forma de semiluna sau de floare.

- Branzeturi moi si biscuiti – alege Brie sau Camembert si nu vei da gres

- Quesadillas

- Gustari mediteraneene – pregateste din timp niste lipii si humus, vinete sau pasta de branza cu verdeturi

- Bagel cu branza si germeni

 

Gustari pentru cei grabiti

- Fructe: capsune, cirese, ananas taiat bucati, struguri

- Nuci si seminte 

- Popcorn

 

Un rasfat culinar la felul principal 

Dupa o dupa-amiza in aer liber toata lumea va cauta cosul cu mancare si nimeni nu va face mofturi cand vine vorba de masa. Le poti pregati ceva special si usor de luat la pachet.

 

- Pulpe marinate de pui

- Pizza

- Foi de andive umplute cu branza Roquefort, pere si nuci

 

Desertul nu trebuie sa fie ceva complicat. Poti alege fie un borcan cu crema de ciocolata din care toata lumea se va infrupta, fie un platou cu branza Cheddar si mere. Daca vrei sa ii rasfeti pe cei care sunt cu tine poti pregati briose cu vanilie sau briose purpurii pe care sale mancati alaturi de un ceai cu gheata de la termos.