Cartofi Cottage: un alt fel de cartofi prajiti

Foarte asemanatori la gust si textura cu cartofii prajiti, acesti cartofi sunt mult mai sanatosi si mai putin bogati in calorii.

 

Ingrediente 

cartofi rosii

ulei de masline

piper negru proaspat macinat

piper cayenne

sare

verdeturi de Provance

1/2 lingurita lavanda, maruntita (optional)

 

Cum se prepara cartofii Cottage

Taie cartofii rondele si pune-i intr-un castron cu apa rece. Spala-i bine pentru a indeparta amidonul, apoi scurge-i intr-o sita. Elimina excesul de apa cu ajutorul unui prosop de bucatarie de unica folosinta.

 

Presara peste cartofi sare, piper, piper cayenne, ulei de masline si ierburi de provance si 1/2 lingurita lavanda. Amesteca bine astfel incat aromele sa se distribuie uniform.

 

Preincalzeste cuptorul la 220oC.

 

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si adauga cate un strat de cartofi. Lasa-i la cuptor timp de 15 minute, apoi scote-i, intoarce-i pe partea cealalta si adauga-i din nou la cuptor pentru inca 15 minute. Repeta procedeul pana cand cartofii sunt bine facuti. La exterior trebuie sa fie crocanti, iar in interior moi.

 

Pofta buna!