Bune maniere pe care sa le respecti: Cum sa mananci ciorba la restaurant

Cand mananci supa la restaurant, exista cateva reguli de bune maniere pe care trebuie sa le respecti. In special cand ai comandat o supa mai dificila, precum supa de ceapa frantuzeasca sau celebra Bouillabaisse a francezilor. Iata ce trebuie sa stii.

 

1. Nu o sorbi

Daca in China chiar se recomanda acest lucru, in Europa nu este cazul. Incearca sa faci cat mai putine zgomote.

2. Nu ignora garniturile

O supa/ciorba vine acompaniata de mai multe garnituri - ceapa, ardei iute, nu e cazul sa le ignori. Le poti lua cu mana fara probleme.

3. Bouillabaisse

Este o supa cu peste, crustacee si legume, specifica sudului Frantei. Pentru ca are multe feluri de fructe de mare, ca sa o mananci trebuie sa te folosesti de toate uneltele alaturi de care vine insotita: lingura de supa, furculita de fructe de mare, cutit si  cleste pentru crustacee. Foloseste bolul gol de pe masa ca sa arunci.

4. Daca ai crutoane

Sunt servite intr-un bol mai mic, asa ca le poti lua cu lingura ori de cate ori vrei sa le adaugi in supa.

5. Supa de ceapa frantuzeasca

Pe cat de bine arata, pe atat pare de complicat sa o mananci. Mai intai de toate, trebuie sa scapi de branza topita de deasupra. Invarte o cantitate mica de branza pe lingura, apoi tai-o apasand lingura de peretii bolului sau folosindu-te de un cutit. Dupa ce ai mancat toata branza topita, poti sa te bucuri de supa - painea nu va sta in calea fericirii tale.

6. Nu sufla in ciorba

Niciodata sa nu faci asta. Asteapta pana se raceste mancarea.