Acrituri bune cu frumusetea

Îţi fac gura pungă, dar tenul frumos. Însă şi părul, pielea de pe corp, mâinile sau dinții au de câştigat dacă foloseşti aceste trei sucuri acre ca aliate pentru frumuseţea ta.

 

N-or avea ele cel mai bun gust, dar au incontestabile talente de îngrijire a pielii şi a podoabei capilare. Le poţi folosi în tratamente externe, dar şi ca aliment prezintă efecte benefice pentru sănătate, deci şi pentru aspectul exterior.

 

Zeama de lămâie

E o adevărată bombă cu vitamina C ale cărei calităţi nutritive sunt bine cunoscute, dar profită de tot ce-ţi poate oferi bun sucul unei lămâi.

 

*Înlătură celulele moarte, lăsând la vedere o piele nouă, fină şi frumoasă. Amestecă zema unei lămâi cu o linguriţă de zahăr brun şi fă-ţi un masaj facial dimineaţa, pentru o exfoliere blândă.

 

*Netezeşte ridurile. Aşază pe față și decolteu câteva felii zemoase de lămâie şi lasă-le să acționeze 15 minute. Clăteşte apoi cu apă caldă şi ridurile fine din acea zonă se vor netezi.

 

*Te scapă de pete. Pigmentarea excesivă a tenului poate fi atenuată dacă freci zilnic, cu zeamă de lămâie, zona afectată. Clăteşte după 15 minute.

 

*Luptă cu mătreaţa. Masează zilnic scalpul cu două linguri de suc de lămâie. Spală-ţi apoi părul cu şampon, iar în ultima apă de clătire pune din nou lămâie – o lingură de suc.

 

*Curăță şi albeşte unghiile. Cufundă-ţi degetele într-un bol în care ai pus în prealabil apă călduţă şi sucul unei jumătăţi de lămâie. Stai aşa 5 minute.

 

Oţetul de mere

Are efect tonic şi revigorant pentru faţă şi păr, îţi face dinții frumoşi, plus că oferă rezultate rapide în curele de slăbire.

 

*Combate epuizarea fizică. Ca să poţi da randament la sală, ia-ţi cu tine o sticlă de apă plată în care adăugă o lingură de oţet de mere cu efect energizant, revigorant.

 

*Albeşte dinții. Oţetul de mere curăță eficient dantura, eliminând bacteriile din cavitatea bucală şi împrospătând respiraţia. Înainte de a te spăla pe dinţi, fă gargară cu oţet de mere îndoit cu apă.

 

*Dă strălucire părului. Foloseşte o dată pe săptămână, în loc de balsam, un amestec de apă minerală carbogazoasa (1l) şi oţet de mere (o lingură). Clăteşte părul cu amestecul de apă cu oţet, iar părul va căpăta strălucire.

 

*Ajută silueta. Înghite 2-3 linguri de oţet înainte de fiecare masă. Nu apela însă la metodă dacă ai probleme cu stomacul.

 

Sucul de grepfrut

E disponibil în magazine şi pieţe în orice anotimp, iar dacă nu-ţi place la gust, foloseşte-l măcar ca ingredient de îngrijire şi înfrumuseţare. E plin de vitamina C, stimulează producţia de colagen, oferă fermitate pielii şi-ţi ia câţiva ani de pe chip.

 

* Tonifică tenul. Stoarce zeama unui fruct, amestec-o, dacă ai prin casă, cu mentă, rozmarin sau alte plante aromatice, toarnă amestecul într-o sticlă şi foloseşte lichidul după 2-3 ore, ca demachiant şi tonifiant. Cu un tampon de vată masează delicat tenul, evitând zona ochilor şi a gurii.

 

* Te răsfăţa în baie. Pune în cadă zeama unui grepfrut, dar şi coaja, tăiată în bucăţele mici. Dă apoi drumul la apă caldă și bucură-te de efectul relaxant.

 

* Face gomaj natural. Amestecă o lingură de suc de grpefrut cu o ceaşcă de ulei de migdale sau de susan, o jumătate de ceaşcă de sare grunjoasă şi o lingură de ghimbir dat pe razătoare. Pasta obţinută o poţi păstra, la rece, maximum trei săptămâni. O dată pe săptămână, foloseşte-o pentru masaj corporal.

 

* Scoate la lumină părul îmbâcsit. După ce ai făcut abuz de produse de styling – spumă, gel sau fixativ – foloseşte sucul de grepfrut la clătire pentru a elibera părul de impurităţi. Pletele tale vor rămâne perfect curate şi cu un luciu sănătos.