7 trucuri pentru cea mai buna placinta de dovleac

Ai scobit dovlecii de Halloween si ai ramas cu o cantitate generoasa de pulpa? Nu te grabi sa o arunci la cos! Nu uita ca esti in sezonul placintelor, iar dovleacul abia asteapta sa fie parfumat, indulcit si imbracat in haina calduroasa a unui aluat pufos

 

1. Prepara foaia in casa

Desi cumpararea foilor de placinta de ajuta sa economisesti timp in prepararea placintei, gustul acestora nu se compara cu al celor facute de mana ta, in casa. Specialistii in bucatarie sustin ca nu exista placinta de dovleac "ca la mama acasa" fara foi preparate homemade si ca cea mai simpla reteta de foaie este facuta din faina, apa calda si sare.

 

2. Lasa bucatile de dovleac mai mari

Foarte multe persoane razuiesc sau paseaza dovleacul inainte de a-l adauga in placinta, insa cel mai indicat este sa fie tocat foarte marunt sau feliat. In acest fel, te poti bucura de un gust mai intens al fructului.

 

3. Caleste dovleacul pe jumatate

Inainte de a fi adaugat in foi, dovleacul trebuie calit cu zahar si mirodenii, pentru a elimina excesul de apa. Nu il fierbe foarte tare. Trebuie sa tii cont de faptul ca acesta va mai fierbe si la cuptor. Nu vrei sa se transforme in piure, ci sa ramana bucati, pentru a te bucura de gustul lui delicios.

 

4. Foloseste zahar brun

Inlocuieste zaharul obisnuit pe care il adaugi in dovleac atunci cand il calesti cu cel brun, nerafinat. Are un gust mai intens si ofera o textura mai interesanta umpluturii.

 

5. Nu uita mirodeniile

Pe langa zahar, umplutura de dovleac trebuie sa fie aromata cu cel putin trei mirodenii cheie: vanilie, scortisoara si nucsoara. Pastreaza totusi proportii reduse ale acestor condimente, intrucat nu vrei sa acopere gustul dovleacului.

 

6. Unge placinta cu lapte sau sirop de zahar

Daca vrei sa obtii crusta crocanta pe care o vedeai mereu la placintele iesite din mainile dibace ale mamei sau bunicii, unge foaia cu lapte sau sirop din apa cu zahar, inainte de a o baga la cuptor.

 

7. Incinge bine cuptorul

Baga placinta in cuptor abia dupa 15 minute dupa ce il aprinzi, astfel incat sa atinga temperatura ideala pentru coacerea corecta a preparatului.