5 greseli pe care sa nu le faci cu legumele la cuptor

Legume la cuptor - pare ceva foarte simplu, nu-i asa? Le tai, le pui intr-o tava si le bagi la cuptor. Teoretic da. Insa exista cateva lucruri de care sa tii cont daca vrei sa nu te alegi cu legume crude, arse sau fara gust. Iata ce greseli sa nu faci:

 

1. Nu le tai corect

Legumele trebuie taiate la aceeasi dimesiune ca sa se coaca bine si uniform. In special cand vine vorba de legumele mai tari, care necesita mult timp la cuptor. Cat despre legumele de dimensiuni mici, acestea pot fi puse intregi. Morcovii, de exemplu, rosiile cherry, ceapa., usturoiul. 

 

2. Nu le acoperi bine cu ulei

Dupa ce le-ai taiat, legumele trebuie invelite intr-un strat de grasime, fie el unt sau ulei de masline. Greseala pe care o poti face la acest capitol este sa folosesti aceleasi cantitati la toate legumele. Ciupercile, vinetele absorb mai mult ulei si e nevoie sa folosesti mai mult. Ai grija totusi sa nu faci excese si sa obtii o mancare prea grasa.

 

 

3. Aglomerezi tigaia

Legumele trebuie sa aiba suficient spatiu ca sa se coaca bine si sa ramana crocante. Daca le inghesuiesti in tigaie, acestea vor iesi moi si nu se vor rumeni.

 

4. Nu le amesteci deloc

Legumele nu trebuie sa stea nemiscate in cuptor, din contra. Ca sa se gateasca uniform si ca sa nu se lipeasca de fundul tavii, e bine ca din cand in cand sa le amesteci.

 

5. Nu pui suficiente condimente

Legumele au nevoie de un plus de gust. Ierburi, condimente, sare, piper, asigura-te ca le pui de toate inainte sa le pui la cuptor.