5 greseli de eticheta pe care le poti face la restaurant fara sa iti dai seama

Iata 5 greseli de eticheta pe care le poti face cand iei masa in oras.

 

O iesire in oras, la restaurant ar trebui sa fie relaxata si simpla. Nu si daca nu stii care sunt regulile. Cum iti pui cutitul si furculita cand ai terminat de mancat sau cum tii betisoarele chinezesti cand esti intr-un local cu specific asiatic poate trece drept lipsa de bune maniere daca nu esti atent.

 

1. Exista un “mod corect” in care sa tii tacamurile. Odata ce le-ai ridicat de pe masa nu mai e permis sa le lasi langa farfurie.

 

2. Frecarea betisoarelor chinezesti este considerata un gest nepoliticos. Poate avea alta conotatie pentru persoanlul restaurantului decat nerabdarea ta sau nepriceperea ta de a le folosi. De pilda, gestul poate insemna ca localul este de proasta calitate.

 

3. Tot intr-un local asiatic este frumos sa nu iti lasi betisoarele asezate paralel deasupra bolului. Este o incalcare a etichetei.

 

4. Intotdeauna trebuie sa oferi partenerului de masa sarea si piperul impreuna, chiar daca iti solicita doar unul din recipiente.

 

5. Felul in care asezi tacamurile pe farfurie poate avea sensuri diferite. Invata sa le descifrezi pentru a transmite semnalul potrivit.