5 combinatii de condimente pentru o friptura delicioasa

Chiar daca perioada gratarelor in aer liber s-a incheiat, asta nu inseamna ca s-a dus si sezonul fripturilor. Inlocuieste gratarul cu cuptorul din bucatarie, pregateste ierburile aromatice si condimentele si marineaza fripturile ca un profesionist.

 

Foodbeast iti propune niste combinatii de codimente absolut delicioase, pe care le poti prepara si tu acasa. De la ierburi aromatice, la zeama de citrice, condimente exotice si ierburi proaspete, iata cele mai bune sosuri cu care poti marina o bucata buna de carne.

1. Tex Mex

240g pudra de chilli ancho

80g paprika afumata

3 linguri oregano uscat

3 linguri mustar uscat

3 linguri coriandru uscat

1 lingura chimen

1 lingura sare

1 lingura piper negru

coaja data de razatoare de la 2 lamai

2. Kalbi

60ml sos de soia

3 linguri zahar

2 linguri ulei de susan

1/2 ceapa

1 lingura usturoi

1 ceapa verde

1/4 lingura piper negru

1 lingura seminte de susan

3. Sos spaniol

2 linguri sare de mare

1 lingura paprika afumata

2 portocale: coaja rasa si zeama

2 linguri patrunjel maruntit

4. Sos brazilian

6 catei de usturoi

1 ardei iute serano, zdrobit

2 linguri ulei de masline extra virgin

2 linguri sare de mare

1 lingurita piper alb

5. Sos Montreal

2 linguri paprika

2 linguri piper negru macinat

2 linguri sare kosher

1 lingura usturoi granulat

1 lingura ceapa granulata

1 lingura coriandru zdrobit

1 lingura marar

1 lingura fulgi de ardei rosu