4 trucuri simple pentru prepararea brioselor perfecte

Briosele sunt unele dintre cele mai simple deserturi de preparat, dar si cele mai gustoase. Cu toate acestea, pentru a obtine briose perfecte trebuie sa tii cont de cateva trucuri simple.

Ingrediente perfecte

Incepe sa prepari aluatul de briose doar in momentul in care esti sigura ca ingredientele, in special ouale, untul sau laptele au ajuns la temperatura camerei. Se pare ca aluatul este mai fraged atunci cand toate ingredientele au o temperatura constanta.

 

Amesteca ingredientele separat

Unul dintre cele mai importante secrete ale brioselor perfecte este modul in care amesteci ingredientele in reteta. Cele uscate se amesteca separat de cele ude si abia la sfarsit se combina intre ele.

Ia doua boluri. Intr-unul amesteca ouale, untul topit, laptele si alte ingrediente ude, iar in celalalt, combina faina cu zaharul, pudra de cacao, zaharul vanilat, praful de copt si alte astfel de produse uscate.

La final, toarna amestecul din ingrediente ude peste cele uscate si incepe sa le amesteci cu o lingura sau spatula.

 

Amestecarea corecta a aluatului

Nu folosi niciodata mixerul in prepararea aluatului de briose. Dupa adaugarea tuturor ingredientelor, amesteca aluatul doar cu spatula si numai de jos in sus, astfel incat aluatul sa-si pastreze o consistenta pufoasa si sa formeze bule de aer in timpul amestecarii lui. Acest sistem de amestecare asigura cresterea brioselor in timpul coacerii.

 

Coacerea

Aluatul de briose este destul de pretentios si nu permite fluctuatii de temperatura in timpul coacerii. Astfel, dupa ce ai bagat tava cu briose in cuptorul preincins, sub nicio forma nu mai deschide usa pana cand nu expira timpul de coacere. In caz contrar, risti sa iasa niste briose pleostite, deloc apetisante vizual.