10 trucuri care te ajuta sa faci cea mai buna friptura

Aplica cateva trucuri inteligente pentru ca friptura sa iasa perfecta

 

1. Carnea de friptura devine frageda si suculenta daca se stropeste cu suc de lamaie inaite de a fi pusa la fript.

 

2. Friptura de porc devine mai crocanta, daca inainte de frigere se unge carnea cu bere cu apa sarata si apoi se frige la temperatura mai mare.

 

3. Cotletele slabe devin suculente daca inainte de a fi preparate sunt lasate cateva minute in apa cu otet.

 

4. Carnea de pasare va capata gustul carnii de vanat daca este frecata cu condimente si va fi tinuta 24 de ore in marinata de otet, foi de dafin, piper si ienibahar.

 

5. Se poate obtine o crusta de snitele fina si crocanta, daca se adauga, in compozitia prin care este tavalita carnea un varf de cutit de praf de copt.

 

6. Mirosul de miel sau de oaie poate disparea definitiv daca, inainte de a fi gatita, carnea se opareste cu lapte clocotit. Carnea trebuie sa stea in lapte timp de o ora, pana se raceste laptele.

 

7. Cea mai rapida friptura este cea cu os, deoarece acesta este un bun conductor de caldura si permite patrunderea caldurii pana in mijlocul bucatii de carne.

 

8. Carnea de friptura nu se bate niciodata prea tare pentru a nu distruge fibrele.

 

9. La prepararea fripturilor impanate, bucatelele de slaninuta se tin cateva ore la congelator inainte de a fi folosite. Vor intra mai usor in carne.

 

10. Friptura de pasare la cuptor se poate unge cu apa rece sau rom.

 

Pofta buna si aveti grija sa nu se depuna!