Vinete la cuptor cu mozzarella

Un aperitiv usor de preparat si foarte gustos, ideal pentru zilele de vara.

 

Ingrediente

2 vinete

3 bulgari de mozzarella

2-3 rosii

frunze de busuioc

ulei de masline

sare si piper

 

Mod de preparare:

Vinetele se taie discuri de aproximativ 1 cm grosime, se presara cu sare si se lasa timp de 1-2 ore intr-o strecuratoare. 

Intre timp, rosiile se taie cubulete mici, iar mozzarella rondele.

Frunzele de busuioc se maruntesc intr-un blender, se adauga ulei, sare si piper, se mixeaza pana se obtine o pasta omogena.

Rondelele de vanta se clatesc usor in apa rece si se lasa se scurga pe un prosop de hartie.

 Se calesc pe o tigaie grill, cate 2 minute pe fiecare parte.

Cuptorul se incalzeste la 200 grade C.

Rondelele se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu pasta de busuioc, deasupra se pune o felie de mozzarella si se acopera cu o alta felie de vanata.

Tava se da la cuptor pentru cateva minute.

Turnuletele de vanata se aranjeaza pe un platou de servit, se preasara cubulete de rosii, se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper.

Pofta mare!