Vinete coapte cu rosii, branza si menta

Vinetele coapte cu rosii, branza si menta sunt delicioase si usor de preparat. Le poti servi si cu paine prajita, si alte aperitive.

 

Ingrediente 

30 ml ulei de masline

2 vinete feliate

100 g ricotta

20 g capere

1 ceapa rosie mica tocata

3 rosii

30 g frunze de menta tocata

20 ml otet balsamic

sare si piper 

 

Mod de preparare

Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

 

Feliile de vanata se aranjeaza pe tava, se presara cu sare si piper si se coc in cuptor 15-20 de minute, apoi se intorc pe cealalta parte, se asezoneaza cu putina sare, piper si se mai lasa la cuptor 10 minute.

 

Intre timp, intr-un bol se combina ricotta, caperele, ceapa, rosiile tocate, menta, otetul balsamic si putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si piper, si se amesteca.

 

Cum se servesc vinetele coapte cu rosii, branza si menta

Pe un platou se aranjeaza feliile de vinete, iar deasupra se pune cate o lingura din salata obtinuta.

 

Pofta buna!