Turte cu ceapa verde

Incredibil de simplu si foarte gustos.

 

Ingrediente pentru aluat

350 g faina de grau

200 ml apa clocotita

1lingurita de sare

2 linguri de ulei

 

Ingrediente pentru umplutura

cateva fire de ceapa verde

putina sare

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, se combina faina cernuta, uleiul si apa clocotita. Ingredientele se amesteca cu o lingura.

Apoi, se framanta un aluat ferm, pana se obtine o sfera neteda. Se acopera cu un prosop si se lasa timp de 20-30 deminute.

 

 

Ceapa se spala si se toaca marunt, se adauga putina sare.

 

 

Pe masa infainata se intinde o foaie de aluat (aproximativ 3 mm grosime), deasupra se presara uniform ceapa ( umplutura poate varia in functie de gusturile fiecaruia ).

 

 

 Aluatul se ruleaza strans, apoi se taie rulouri de apoximativ 1,5 cm grosime.

 

 

Fiecare rulou se intinde intr-o foaie cu un diametru de aproximativ 10 cm.

 

 

Turtele se prajesc pe tigaie cu putin ulei, timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos. 

 

 

Pofta mare!