Tort aperitiv din clatite

Dureaza un pic mai mult sa pregatesti acest tort din clatite, dar merita asteptarea!

 

Ingrediente

300 ml lapte

200 g faina

1 ou

sare

ulei

 

Pentru umplutura:

3 ardei grasi

60 g masline verzi

500 g branza de vaci

150 g branza nobila (cu mucegai)

100 g porumb 

busuioc

 

Mod de preparare

 Intr-un castron, amesteca laptele cu oul. Incorporeaza faina proaspat cernuta si un praf de sare. Aluatul astfel obtinut lasa-l sa se odihneasca la rece 10 minute. Din compozitia obtinuta coace 5-6 clatite.

 

Separat, amesteca energic branza de vaci cu branza nobila (cu mucegai). Adauga maslinele, boabele de porumb si ardeii taiati in cubulete. Potriveste gustul de sare si lasa la rece cateva minute, sa se intrepatrunda aromele.

 

 Unge clatitele cu amestecul de branza si asaza-le unele peste altele. Decoreaza cu putina branza rasa, cubulete de ardei, boabe de porumb si frunzulite de busuioc. Lasa la rece o ora.

 

 

 Daca nu-ti este pe plac branza cu mucegai, inlocuieste-o cu telemea. Gustul final al acestui tort de clatite aperitiv va fi la fel de bun.

 

Pofta buna!