Tofu crocant cu sos

O reteta aromata numai buna de preparat in timpul postului. Vei uita rapid gustl carnii dupa incercarea acestei retete simpe.

 

Ingrediente 

350g branza tofu

1 lingura ulei de masline

1 ceapa mica, feliata

1 ardei rosu tocat fasii

3 maini de fasole verde, taiata marunt

1/4 cana unt de arahide

2 linguri sos hoisin

2 linguri sos de chili

1 fir ceapa verde, tocata rondele

sare

 

Mod de preparare

Taie branza tofu in cubulete de aproximativ 1-2 centimetri.

 

Intr-o tigaie pune la incins o tigaie cu uleiul de masline si prajeste branza tofu pe toate partile pana se rumeneste (aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte). Scoate apoi branza pe o farfurie si las-o sa se raceasca.

 

Adauga in tigaie, in uleiul ramas ceapa tocata marunt si caleste-o timp de un minut. Adauga apoi pipser si fasolea verde. Caleste totul pana cand fasolea este aldente. Asezoneaza apoi cu sare si piper, dupa gust.

 

Amesteca untul de arahide cu sosul hoisin si cu cel de chilli.

 

Cum se serveste branza tofu crocanta

Serveste branza tofu alaturi de legumele calite si sosul cu unt de arahide. Garniseste totul cu ceapa verde. Poti servi alaturi o salata de sezon.