Tarta cu ciuperci, cartofi si cascaval

Iti propunem o tarta potrivita pentru serile frumoase de iarna. Se prepara usor si este foarte gustoasa.

 

Ingrediente

Pentru aluat

100 ml lapte 
7-10 g drojdie uscata 
0,5 lingurita zahar
1 ou
1 lingura ulei vegetal
250 g faina
sare

 

Pentru umplutura

300 g de ciuperci

400 g de cartofi

150 g ceapa

150 g de cascaval

smantana (sau maioneza)

 

Mod de preparare

Cum se prepara aluatul:

Intr-un bol se combina laptele, zaharul si drojdia. Se lasa la loc cald.

 

 

Intr-un alt bol se bate oul cu sare, se adauga uleiul si amestecul de lapte, zahar si drojdie, se amesteca. Se cerne faina si se framanta aluatul. 

Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la loc cald.

 

 

Intre timp, ceapa, ciupercile si cartofii se taie lamele subtiri. 

 Cascavalul se da pe razatoare.

 

 

O tava de copt se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.

Se intinde o foaie de aluat, aproximativ de 3 cm grosime si se aranjeaza in tava.

Aluatul se unge cu smantana, apoi se pune un strat de ciuperci, un strat de ceapa si

 

 

un strat de cartofi ( stratul de ciuperci si cartofi se asezoneaza cu putina sare si piper ). Cartofii se ung cu smantana si se presara cu cascaval.

Tarta se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, aproximativ 30 - 35 de minute.

 

 

Pofta buna!