Tarta cu ciuperci, cartofi si cascaval
Ingrediente
Pentru aluat
100 ml lapte
7-10 g drojdie uscata
0,5 lingurita zahar
1 ou
1 lingura ulei vegetal
250 g faina
sare
Pentru umplutura
300 g de ciuperci
400 g de cartofi
150 g ceapa
150 g de cascaval
smantana (sau maioneza)
Mod de preparare
Cum se prepara aluatul:
Intr-un bol se combina laptele, zaharul si drojdia. Se lasa la loc cald.
Intr-un alt bol se bat oul cu sare, se adauga uleiul si amestecul de lapte, zahar si drojdie. Se cerne faina si se framanta aluatul.
Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la loc cald.
Intre timp, ceapa, ciupercile si cartofii se taie lamele subtiri.
Cascavalul se da pe razatoare.
O tava de copt se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.
Se intinde o foaie de aluat, aproximativ de 3 cm grosime si se aranjeaza in tava.
Aluatul se unge cu smantana, apoi se pune un strat de ciuperci, un strat de ceapa si
un strat de cartofi ( stratul de ciuperci si cartofi se asezoneaza cu putina sare si piper ). Cartofii se ung cu smantana si se presara cu cascaval.
Tarta se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, aproximativ 30 - 35 de minute.
Pofta buna!