Sufleu de conopida

Sufleul de conopida reprezinta o mancare gustoasa, plina de vitamine.

Ingrediente 

1 conopida mare

4 oua

200 g cascaval

2 linguri faina

2 linguri unt

sare, piper

1 lingurita marar uscat

 

Cum se prepara sufleul de conopida

Desfa conopida buchetele si pune-o la fiert in apa cu sare. Lasa conopida sa fiarba in apa clocotita circa 5 minute.

Separat, prepara un sos alb, din unt, faina si lapte. Topeste untul, adauga faina in ploaie, amesteca repede pentru omogenizare si subtiaza cu lapte. Potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper. Trage cratita de pe foc cand arata ca o smantana groasa, adauga galbenusurile si cascavalul ras.

Intr-un vas termorezistent aseaza buchetelele de conopida si acopera-le cu sosul de cascaval, in care au fost amestecata si albusurile batute spuma, apoi presara marar uscat.

Da forma la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 grade), circa 50 de minute. Scoate sufleul din cuptor dupa ce s-a rumenit usor.

 

Cum se serveste sufleul de conopida

Serveste sufleul caldut, cu un vin alb demisec.