Advertisement

Sufleu de cașcaval

Sufleurile sunt preparate calde, care se servesc imediat după ce au fost pregătite. Surprinde-ți și tu familia pregătind un sufleu de cașcaval.

 

Ingrediente 

250 g cașcaval

6 ouă

1 cană lapte

1 lingură cu făină

2 linguri unt

sare, după gust

 

Mod de preparare

 

Pune făina la desfăcut în lapte, amestec-o apoi cu gălbenușurile puse pe rând și cașcavalul dat pe răzătoare. Omogenizează foarte bine acest amestec. Adaugă puțină sare, dacă este nevoie.

 

Bate albușurile până devin spumă, toarnă-le peste compoziția anterioară și amestecă totul de jos în sus, pentru ca să-ți rămână o compoziție aerată. Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu două linguri de unt.

 

Bagă forma la cuptor, la 175 de grade, pentru 50 de minute. Scoate sufleul, taie-l felii groase și servește-l cald.

 

Cum se servește 

 

Sufleul își pierde forma frumoasă daca se păstrează de pe o zi pe alta, astfel încât e indicat să se consume imediat după preparare. Servește sufleul alături de un vin alb, demidulce.