Sufleu de cascaval

Sufleurile sunt preparate calde, care se servesc imediat dupa ce au fost pregatite. Surprinde-ti si tu familia pregatind un sufleu de cascaval.

 

Ingrediente 

250 g cascaval

6 oua

1 cana lapte

1 lingura cu faina

2 linguri unt

sare, dupa gust

 

Mod de preparare

 

Pune faina la desfacut in lapte, amestec-o apoi cu galbenusurile puse pe rand si cascavalul dat pe razatoare. Omogenizeaza foarte bine acest amestec. Adauga putina sare, daca este nevoie.

 

Bate albusurile pana devin spuma tare, toarna-le peste compozitia anterioara si amesteca totul de jos in sus, pentru ca sa-ti ramana o compozitie aerata. Toarna aluatul intr-o tava unsa cu doua linguri de unt.

 

Baga forma la cuptor, la 175 de grade, pentru 50 de minute. Scoate sufleul, taie-l felii groase si serveste-l cald.

 

Cum se serveste 

 

Sufleul isi pierde forma frumoasa daca se pastreaza de pe o zi pe alta, astfel incat e indicat sa se consume imediat dupa preparare. Serveste sufleul alaturi de un vin alb, demidulce.