Sufleu de cașcaval
Ingrediente
250 g cașcaval
6 ouă
1 cană lapte
1 lingură cu făină
2 linguri unt
sare, după gust
Mod de preparare
Pune făina la desfăcut în lapte, amestec-o apoi cu gălbenușurile puse pe rând și cașcavalul dat pe răzătoare. Omogenizează foarte bine acest amestec. Adaugă puțină sare, dacă este nevoie.
Bate albușurile până devin spumă, toarnă-le peste compoziția anterioară și amestecă totul de jos în sus, pentru ca să-ți rămână o compoziție aerată. Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu două linguri de unt.
Bagă forma la cuptor, la 175 de grade, pentru 50 de minute. Scoate sufleul, taie-l felii groase și servește-l cald.
Cum se servește
Sufleul își pierde forma frumoasă daca se păstrează de pe o zi pe alta, astfel încât e indicat să se consume imediat după preparare. Servește sufleul alături de un vin alb, demidulce.