Shakshuka - oua in sos de rosii

O retetea perfecta pentru micul dejun.

Ingrediente:

3-5 oua

400 de grame de rosii ( in suc propriu )

1 ardei dulce

2 catei de usturoi

1 ceapa

50 ml de ulei de masline

Condimente: boia de ardei, ardei iute, oregano, sare si piper nergu 

 patrunjel



Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu ulei de masline incins se caleste ceapa pana devine usor aurie, apoi se adauga usturoiul tocat fin, se caleste 10 sec si se adauga ardeiul taiat cubulete mici. Ingredientele se amesteca si se lasa pe foc potrivit aproximativ 5-7 minute.

Apoi, se pun rosiile si condimentele. Sosul se gateste aproximativ 10-15 minute.

Cu o spatula se formeaza adancituri in care se toarna cu grija ouale.

Se pune capacul si se gateste inca cca 10 minute sau pana albusul se incheaga.

La final, se presara cu patrunjel proaspat.

Shakshuka se serveste cu paine proaspata.

Pofta mare!