Rulouri de prosciutto cu brânză de capră

O rețetă de aperitiv ce va fi cu siguranță vedeta unei mese îmbelșugate intre prietenii apropiați.

 

Ingrediente

 16 felii prosciutto crudo uscat (sau sunca de Praga)
 250 g branza de capra in saramura
 50 g susan
 75 g unt
 cimbru
 2-3 fire ceapa verde
 sos picant de rosii
 sare
 piper rosu boabe

 

Mod de preparare

Se lasa untul sa se incalzeasca la temperatura camerei. Susanul se pune in tava, se stropeste cu sare si cateva picaturi de apa si se baga in cuptor, la prajit.

 

Branza de capra se scoate din saramura, se lasa sa se scurga in sita si se taie cubulete. Se pune intr-un bol, se adauga untul moale, se presara sare, daca mai este nevoie, si se paseaza cu blenderul.

 

 Se obtine o pasta untoasa si fina si se amesteca cu ceapa verde taiata marunt, susanul prajit si cimbrul verde.

 

 Se umplu feliile de sunca cu compozitia de branza, se ruleaza si se lasa cateva minute la rece. Rulourile se servesc ornate cu ceapa verde, boabe de piper rosu si cu sos picant de rosii.

 

Pofta buna!