Rondele de vanata in crusta de pesmet

Un aperitiv inedit, foarte savuros si de casa. Nu necesita multe ingrediente, dar rezultatul este deosebit.

 

Ingrediente

2-3 vinete

1 ou

5 linguri de pesmeti

2 linguri ierburi uscate ( oregano si busuioc)

sare

ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare

Vintele se spala si se taie rondele de 1 cm grosime. Se presara cu sare si se lasa timp de 30 de minute, apoi se spala in apa rece.

Intr-o farfurie se combina 5 linguri de pesmeti maruntiti cu un mix de ierburi uscate.

Intr-un bol se bat 3 oua si se asezoneaza cu sare.

Rondelele de vanata se tavalesc prin ou, apoi prin amestecul de pesmeti si ierburi.

 

Se prajesc pe ambele parti, intr-o tigaie incinsa cu ulei, pana se rumenesc ( aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte ).

 

Savurati cu placere!