Porumb copt cu sos de lime si unt

Uita de clasicul porumb copt si asezonat doar cu sare, si prepara retete mai complexe ce te vor cuceri pe loc.

Ingrediente:

4 bucati de porumb

2 linguri de unt, la temperatura camerei

1/4 coaja rasa de lime

1 lingurita de suc de lamaie

1/2 lingurita de piper

1/2 lingurita paprika

1/4 lingurita de sos adobo

1/2 lingurita de sare

 

Cum se prepara:

Curata porumbul de frunze si de matase si spala-l bine. Infasoara apoi fiecare stiulete in folie de aluminiu si pune-i pe gratarul incins pentru aproximativ 10 minute. Cand sunt gata indeparteaza-i de pe gratar si lasa-i in folie pana prepari dressingul.

 

Amesteca untul cu coaja de lime, sucul de lamaie, ardeiul iute, sosul adobo si sare pana cand se omogenizeaza. Indeparteaza folia de aluminiu de pe stiuleti si unde-i bine cu sosul obtinut. Serveste porumbul cald, decorat cu felii de lime.

Pofta mare!