Placinta cu legume

O reteta simpla care poate fi preparata cam cu ce ai la indemana prin bucatarie. O poti servi fie ca fel principal, fie ca aperitiv.

 

Ingrediente

400 g aluat foitaj

2 vinete potrivite

2-3 ardei capia/gogosari

2-3 catei de usturoi

o mana de fasole verde

1 ardei iute

ulei

sare si piper

 

Mod de preparare

 

 Feliaza vinetele, stropeste-le cu ulei, sare si piper, si pune-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor cateva minute, pana se inmoaie.

 

 Coace pe plita ardeii/gogosarii, curata-i de pielite si feliaza-i potrivit. 

 

Intinde aluatul in forma de copt, lasand margini generoase.

 

Zdrobeste in mojar cateii de usturoi si freaca-I cu putina sare si un strop de ulei, cat sa se formeze o pasta. Unge aluatul cu pasta de usturoiul, asaza deasupra ardeii copti, felii de ardei iute si vinetele, acopera cu marginile aluatului si da la cuptorul infierbantat.

 

 Intre timp, da fasolea curatata in doua-trei clocote, dar sa ramana crocanta.

 

Cand aluatul a devenit auriu si crocant, scoate tarta si las-o sa se racoreasca, abia apoi portioneaz-o si serveste-o cu fasolea verde deasupra.

 

Pofta buna!