Pate de ficat cu cascaval si rosii

Un aperitive inedit, foarte savuros si de casa. Nu necesita multe ingrediente, dar rezultatul este deosebit.

 

Ingrediente

500 g ficat de pui 

300 g cascaval

10 g gelatina

150 g rosii

150 g de morcovi

150 g ceapa

verdeata

sare si piper, dupa gust

ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare

Gelatina se pune intr-un bol cu 150 ml de apa rece, fiarta si se lasa timp de 1 ora.

Ceapa si verdeata se toaca marunt.

Rosiile se toaca cuburi.

Morcovul si cascavalul se dau pe razatoare marunta.

 

 

Ceapa se caleste intr-o tigaie incinsa cu ulei, pana capata o culoare aurie.

Se adauga ficatul de pui, se asezoneaza cu sare, piper si se prepara timp de 10 - 15 minute.

 

 

 Amestecul de apa si gelatina se toarna intr-o cratita mica, se pune pe foc si se aduce pana la temperatura de fierbere, dar ATENTIE nu se fierbe. Se retrage de pe foc si se lasa sa se raceasca.

 

 

Ficatul prajit se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu morcovul razuit. In acest amestec se aduga jumatate din cantitea de gelatina si se amesteca bine se obtine o compozitie omogena.

Intr-un bol se amesteca cascavalul cubuletele de rosii, verdeata si gelatina ramasa.

 

 

Jumatate din amestecul de ficat se aranjeaza intr-o forma, se preseaza bine intr-un strat uniform.

Apoi se adauga amestecul de cascaval, se niveleaza, iar deasupra se aranjeaza un strat de ficat.

Se tine la frigider timp de 5-6 ore.

 

 

Pateul de ficat cu cascaval este gata. Simplu, gustos si de casa :)

 

 

 Savurati cu placere!