Parjoale fara gluten - pentru un mic dejun sanatos!

Aceste parjoale fara gluten sunt o combinatie delicioasă de mei, conopida, mazare si ricotta. Meiul este bogat in proteine ​​si nutrienti si este in mod natural fara gluten.

 

Ingrediente

70g  de mei
250ml (1 cana) de apa
300g conopida, se taie in buchetele mici
150g (1 ceasca) de mazare
2 oua
125g (1/2 cana) ricotta proaspata
80ml (1/3 cana) lapte
75g (1/2 cana) faina, fara gluten 
1 lingurita de chimen
2 lingurite de coaja de lamaie, rasa
2 linguri patrunjel, tocat 
1/4 ceasca frunze de menta, tocate
2 linguri de ulei de masline
180g (2/3 cana) iaurt natural
100g frunze de spanac
felii de lamaie, pentru a servi

 

Mod de preparare

 

Se incalzeste o cratita la foc mediu-mare.

Se adauga crupele de mei si se agita timp de 2 minute, apoi se adauga apa si se aduce la temperatura de fierbere. Se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se fierbe timp de 20-25 de minute sau pana cand apa este absorbita. Se scoate capacul si se lasa timp de 5 minute. Se amesteca usurel cu o furculita.

 

Intre timp, se fierbe conopida in apa clocotita timp de 5-6 minute, adaugand mazare in ultimele 2 minute. Legumele se scurg bine, se zdrobesc cu furculita si se lasa sa se raceasca.

 

Intr-un castron mare se bat ouale, ricotta si lapte. Se adauga treptat faina si chimenul, apoi se adauga meiul, conopida cu mazare, coaja de lamaie, patrunjelul si 2 linguri de menta.Toata ingredientele se amesteca.

 

Din amestecul obtinut se formeaza parjoalele.

 

Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu-mare.Parjoalele se prajesc timp de 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.

 

In iaurt se adauga restul de menta si se amesteca. 

 

Parjoalele se servesc cu amestec de iaurt, frunze de spanac si felii de lamaie.

 

Savurati cu placere!