Paine crocanta cu usturoi si mozzarella

Daca te pregatesti pentru un mic picnic si nu vrei sa gatesti ceva complicat, alege painea crocanta cu ustuoi si mozzarella, se prepara rapid si este foarte gustoasa.

 

Ingrediente

1 bagheta, taiata in jumatate pe orizontal 

250 gr de mozzarella, rasa
5 catei de usturoi, rasi 
100 g unt, dedurizat la temperatura camerei 
1/2 lingurita de apa 
1/4 lingurita de sare 
1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat 
1/2 lingurita de oregano 

 

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 200 de grade C.

Usturoiul se soteaza la foc mic cu o lingura de unt si apa, pana cand devine usor prajit. 

Intr-un castron se amesteca usturoiul fierbinte cu untul ramas, sare si piper.

Amestecul obtinut se intinde pe jumatatile de bagheta.

 

 

Jumatatile se pun una peste alta, se invelesc in folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru 15 minute.

Apoi, se desfac si se pun cu partea unsa in sus. Se coc inca 7 minute, pana capata culoare.

 

 

 

Jumatatile de bagheta se scot din cuptor si se presara cu mozzarella si oregano.

Se pun la cuptor aproximativ 2-3 minute, pana se topeste branza, iar painea devine crocanta.

 

 

Savurati cu placere!