Omleta la cuptor, ideala pentru micul dejun

Omleta la cuptor cu branza este un deliciu de care te poti bucura la micul dejun, dar o poti savura si ca gustare intre mese.

Se prepara foarte usor si nu ai cum sa dai gres cu aceasta reteta.

 

Ingrediente 

8 oua

240 ml lapte

80g sunca, tocata cubulete

250g branza Cheddar, rasa

200g mozzarella, rasa

1 lingurita pudra de ceapa

sare si piper

 

Cum se prepara omleta cu branza la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 175oC, si unge o tava cu putin unt.

 

Intr-un vas pentru mixer adauga ouale si bate-le bine, pana obtii o compozitie spumoasa. Incorporeaza treptat laptele si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adauga apoi in compozitie pudra de ceapa, sunca, mozzarella si branza cheddar. Amesteca bine cu ajutorul unei linguri.

 

Toarna compozitia in tava si lasa omleta cu branza sa se coaca timp de 40-45 de minute, sau pana cand oul este bine patruns.

 

Cum se serveste omleta cu branza la cuptor

Lasa omleta sa stea la temperatura camerei timp de cinci minute inaite de a o taia. O poti servi atat calda cat si rece, alaturi de felii de paine prajita.