Norisori din oua

Daca te-ai saturat de clasicele oua fierte sau prajite incearca o reteta diferita. Norisorii din oua sunt ideali pentru un mic dejun savuros, sau chiar pentu o cina usoara. Mai mult decat atat cei mici vor fi incantati de norisorii pufosi din farfurie.

 

Ingrediente 

4 oua

1/4 cana parmezan

1/4 cup chives tocate marunt

1/4 cup bacon prajit si tocat marunt

sare si piper

 

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri astfel: intr-un bol incapator, pentru mixer adauga albusurile, iar galbenusuile pune-le in patru boluri mici sau in patru cesti.

 

Adauga un praf de sare peste albusuri si bate-le bine pana obtii o spuma tare. Adauga peste albusuri parmezanul, chives si baconul si amesteca usor cu o spatula, pentru ca albusul sa nu se lase.

 

Imparte compozitia in patru parti egale si adauga-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, formand niste cuiburi. Coace ouale in cuptorul incins la 180oC timp de trei minute. Apoi, in mijlocul fiecarui cuib adauga cate un galbenus, asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Mai coace timp de doua – trei minute totul.

 

Cum se servesc norisorii din oua

Serveste ouale calde, alaturi de paine prajita si legume proaspete de sezon.