Mic dejun de toamna! Rulouri de vinete cu oua si salata de rosii

Schimba-ti obiceiurile de dimineata. Ia un mic dejun de nota 10 cu ingrediente sanatoase si satioase, care te vor incarca cu energie pentru toata ziua.

 

Ingrediente

 

1 vanata mare 
1 lingura ulei de masline 
2 linguri de frunze de menta, tocate, plus frunze suplimentare pentru ornat 
200g ricotta cu continut scazut de grasime 
4 oua 
6 rosii cherry, taiate in jumatate 
2 mici castraveti, injumatatiti 
jumatate cana de masline 
100g feta, continut redus de grasime, maruntita 
2 linguri de miere 

 

Mod de preparare

 

Se incalzeste o tigaie grill, la foc mediu-mare. 

 

Vanata se taie pe lungime in 8 felii subtiri, se perie cu ulei de masline pe fiecare parte si se pregateste timp de 2 minute pe fiecare parte. Feliile de vanata se retrag de pe foc si se lasa sa se raceasca usor.

 

Intre timp, intr-un bol se amesteca menta tocata cu ricotta, pana se combina.

 

Cand vinetele s-au racit, se ung cu o lingura cu varf de amestec de ricotta si menta, se ruleaza.

 

Ouale se fierb intr-o cratita cu apa, timp de 5-6 minute. Se decojesc si se taie in jumatate.

 

Pe o farfurie de servit se aranjeaza rolele de vinete, ouale injumatatite, maslinele, rosiile si castravetii. Ouale se condimenteaza cu sare si piper. Branza feta marunitta se adauga peste rosii, castraveti si se stropeste cu miere. Toata compozitia se decoreaza cu frunze de menta si se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline extra virgin.

 

Savurati cu placere!