Mic dejun de toamna! Rulouri de vinete cu oua si salata de rosii

Schimba-ti obiceiurile de dimineata. Ia un mic dejun de nota 10 cu ingrediente sanatoase si satioase, care te vor incarca cu energie pentru toata ziua.

 

Ingrediente

1 vanata mare 

1 lingura ulei de masline 

 frunze de menta

200g ricotta 

4 oua 

6 rosii cherry

2 mici castraveti

jumatate cana de masline 

100g feta

2 linguri de miere 


 

Mod de preparare

Se incalzeste o tigaie grill.

 

Vanata se taie pe lungime in 8 felii subtiri, se perie cu ulei de masline pe fiecare parte si se prajeste timp de 2 minute pe fiecare parte. Feliile de vanata se retrag de pe foc si se lasa sa se raceasca.

 

Intre timp, intr-un bol se amesteca menta tocata cu ricotta.

 

Cand vinetele s-au racit, se ung cu amestecul de ricotta si menta, si se ruleaza.

 

Ouale se fierb intr-o cratita cu apa, timp de 5-6 minute. Se decojesc si se taie in jumatate.

 

Pe o farfurie de servit se aranjeaza rulourile de vinete, ouale, maslinele, rosiile si castravetii. Ouale se condimenteaza cu sare si piper. Branza feta marunitta se adauga peste rosii si castraveti, se stropeste cu miere. Toata compozitia se decoreaza cu frunze de menta si se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline extra virgin.

 

Savurati cu placere!