Frittata, pentru un mic dejun in familie

Frittata este ideala pentru un mic dejun in familie. Este hranitoare si te va umple de energie pentru intreaga zi. In plus se prepara in doar cateva minute.

 

Ingrediente 

200 g bacon, taiat cubulete

200 g baby spanac

10 oua

2 linguri lapte

1/2 cana branza Cheddar, rasa

sare si piper

 

Cum se prepara 

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Intr-o tigaie incapatoare, ce poate fi adaugata in cuptor, adauga baconul si prajeste-l pana devine crocant, insa fara a adauga ulei. Ia tigaia de pe foc si scoate bacon-ul pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de grasime.

 

Scurge grasimea din tigaie. Adauga apoi frunzele de spanac.

 

Intr-un bol incapator adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unui tel. Adauga apoi laptele si branza si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Adauga compozitia in tigaie, peste spanac. Presara baconul peste oua.

 

Pune fritatta pe foc mic si gateste-o ridicand usor marginile inchgate, astfel incat oul crud sa curga sub acestea. Cand marginile incep sa se rumeneasca adauga fritatta la cuptor timp de 10 minute.

 

Cum se serveste 

 Serveste-o cu branza rasa pe deasupra si felii de paine prajita.