Foietaj cu branza si spanac

Cand vrei sa iti rasfeti familia cu ceva bun sau cand ti-e pur si simplu pofta de o gustare, te poti baza pe aceasta reteta

 

Ingrediente

1 ceapa verde tocata, 45 g parmezan ras, 60 g mozzarella rasa, 1 lingura apa, 1 ou, 1 foaie (400g) aluat foietaj, 250 g spanac din conserva sau congelat (scurs bine)

 

Mod de preparare

 

Incinge cuptorul la 200 C.

 

Amesteca branzeturile cu ceapa verde, putina sare si piper intr-un bol.

 

Intinde foaia de aluat pe o suprafata presarata cu faina, unge-o cu oul batut cu apa si intinde pe toata suprafata ei mai intai amestecul de branzeturi, apoi spanacul scurs bine.

 

Ruleaza aluatul pe latime, ca pe o rulada. Taie din el 20 de felii pe care sa le asezi intr-o tava pe o hartie de copt.

 

Unge-le cu ou batut si coace-le timp de 15 minute.

 

Lasa-le sa se raceasca putin si pot fi servite.

 

 

Pofta buna!