Dulceata de lamaie, savoare parfumata pentru un mic dejun

Lamaile au un parfum si o aroma aparte, iar dulceata preparata din aceste fructe se va transforma rapid intr-una dintre preferatele tale.

 

Ingrediente

2 kg de lamai

4 kg de zahar

2 batoane de vanilie

 

Mod de preparare

Spala mai intai lamaile cu un burete inmuiat in apa calduta si cu putin detergent. Apoi clateste-le foarte bine. Taie-le jumatati si aseaza-le, de preferinta, intr-un lighean din plastic si acopera-le cu apa. Lasa-le sa stea asa peste noapte.

 

Taie-le felii, adauga peste ele zaharul si batoanele de vanilie si pune-le la fiert acoperite cu apa. Lasa-le sa fiarba la foc moderat pana cand se formeaza un sirop destul de gros. In tot acest timp, amesteca la intervale regulate ca sa nu se lipeasca.

 

Cand s-a fiert suficient, toarna dulceata in borcante si sigileaza-le bine. Le poti steriliza fierbandu-le la bain marie. In felul acesta dulceata va rezista mai mult timp.

 

Dulceata de lamaie merge de minune in clatite, dar si consumata la micul dejun, cu paine prajita.