Dovlecei cu parmezan la cuptor

Va propunem o reteta rapida, simpla si la indemana oricui.

Ingrediente

4 dovlecel, taiat in patru pe lungime

1/2 ceasca parmezan ras

1/2 lingurita cimbru uscat

1/2 lingurita oregano uscat

1/2 lingurita busuioc uscat

1/4 lingurita praf de usturoi

sare Kosher si piper negru proaspat macinat, dupa gust

2 linguri ulei de masline

2 lingura tocat frunze de patrunjel proaspat

 

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade C.

Intr-un bol mic se combina parmezanul, cimbrul, oregano, busuiocul, praful de usturoi, sarea si piperul, dupa gust.

 

 

Dovleceii se taie in patru pe lungime si se aranjeaza pe o plasa sau o foaie de copt. Se stropesc cu ulei de masline si se presara cu amestecul de parmezan.

Dovleceii se coc in cuptor, pana se inmoaie, aproximativ 15 minute.

Ultimele 5 minute porniti functia grill, dovleceii se vor rumeni.

 

Dovleceii se aranjeaza pe un platou si se servesc imediat.

 

 

Pofta buna!