Cuburi de mozzarella marinate, perfecte pentru masa de Sarbatori

Incanta-ti oaspetii de Sarbatori cu aperitive savuroase.

 

Ingrediente

500g mozzarella

1 borcan ardei rosii copti, tocati marunt

6 crengute de cimbru (de preferat proaspat)

2 catei de usturoi

ulei de masline

2 linguri rozmarin tocat marunt

2 linguri amestec de condimente italiene

1⁄4 lingurita fulgi de ardei iute

sare si piper

 

Mod de preparare

Taie branza mozzarella in cuburi de aproximativ doi centimetri. Asaza-le intr-un castron incapator si adauga peste acestea ardeiul copt.

 

Separat, intr-un alt caston adauga usturoiul pisat marunt, cimbrul tocat, rozmarinul, condimentele italiene si fulgii de ardei iute. Toarna 5 linguri de ulei de masline si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

 

Adauga amestecul de condimente peste branza si amesteca bine. Pune apoi branza in borcane si adauga ulei de masline pana cand borcanul este branza este complet acoperita.

 

Depoziteaza borcanele in frigider timp de minim doua saptamani inainte de a le consuma.