Crostini - aperitive delicioase din Toscana

Crostini - cele mai apetisante aperitive traditionale din Toscana. Pot fi preparate de la cele mai simple ingrediente, pana la cele mai complicate compozitii. Posibilitatile sunt nelimitate!

 

Crostini se preparara din felii de ciabatta ( paine ingusta italiana) prajite cu o diversitate de topinguri atat sarate, cat si dulci. 

 

Mod de preparare

Pentru a prepara crostini e nevoie de paine ciabatta proaspata, care se taie in felii subtiri si se prajeste pana devine crocanta. Feliile se lasa sa se raceasca. Cheia acestor crostini sunt ingredientele de inalta calitate, cum ar fi, uleiul de masline extra-vrigin si sarea de mare. Fiecare felie se acopera cu ingredientele dorite, iar posibilitatile sunt nelimitate! 

 

Vezi mai jos cateva idei de crostini din care te-ai putea inspira:

1. Mazare engleza, piure cu menta, sare, ulei de masline si parmezan 

 

2. Branza albastra cu prosciutto, smochine negre si otet balsamic  si crostini cu avocado, fulgi de chili, suc de lamaie si ulei de masline. 

 

3. Ricotta si sparanghel ras si crostini cu burrata cu piersici si busuioc la gratar. 

 

4. Pasta de rucola cu rosii cherry si parmezan ras si crostini cu  branza de capra, felie subtire de dovlecel marinat și porumb pregatit la gratar. 

 

5. Ricotta cu hamsii, fenicul ras, oua de prepelita si crostini cu gorgonzola, pere, arpagic, alune prajite si miere.

 

 

 

Savurati cu placere!