Cocktail de sanatate: Afla cat de importante sunt cerealele la micul dejun

Spune-mi ce mananci dimineata, ca sa iti spun cum te vei simti toata ziua. Micul dejun trebuie sa contina alimente care sa iti stinga foamea, sa iti stimuleze metabolismul si sa iti dea energie macar pana la miezul zilei.

 

Cerealele la micul dejun tin sub control greutatea

 

Daca mananci cereale dimineata, esti mai putin predispus sa ti se faca pofta de mancaruri grase, dulci si pline de calorii in timpul zilei. Potrivit unui studiu publicat in International Journal of Obesity, cei care sar peste micul dejun sunt mai predispusi spre obezitate. In plus, un studiu publicat in 2003 in Journal of the American College of Nutrition, arata ca persoanele care consuma cereale la micul dejun au un indice de masa corporala mai mic in comparatie cu cele care mananca oua sau sandvisuri cu sunca. Asa ca, daca vrei sa iti tii greutatea sub control, mananca dimineata si alege cereale integrale.

 

Cerealele la micul dejun – un cocktail bun pentru nutritie

 

Desi cerealele pe care le gasesti in magazine sunt deseori criticate pentru ca au si zahar, pe langa acestea au in componenta si elemente esentiale pentru o dieta echilibrata: proteine, fibre si vitamine din complexul B, magneziu, potasiu si calciu.

 

Cerealele sunt o pilula de sanatate 

 

Beneficiile consumului de cereale merge mai departe de mentinerea siluetei. Cerealele sunt bogate in fibre, care ajuta sistemul digestiv sa functioneze corect, stimuland metabolismul. In plus, fibrele joaca un rol esential in controlul tensiunii arteriale si a colesterolului. Poti sa adaugi un plus de fibre in micul dejun asociind cerealele cu fructe proaspete, si un plus de protine, daca le pui langa lapte sau iaurt.