Clatite delicioase umplute cu somon si sos de smantana

Iti propunem un aperitiv elegant si foarte usor de pregatit - clatite umplute cu somon si sos de smantana.

 

Ingrediente

2 linguri de faina

1 cana de lapte

6 oua 

2 linguri de arpagic, tocat foarte fin

ulei de masline

1/2 cana smantana 

1 lamaie, coaja rasa fin si suc stors 

1 lingura de frunze de marar, tocat 

400g felii de somon afumat 

 

Mod de preparare

 

Intr-un bol se combina faina cu 2 linguri de lapte, se amesteca pana se obtine o pasta uniforma. Se adauga ouale, laptele, arpagicul, se amesteca pana se omonegizeaza.

 

Se incalzeste o tigaie non-stick la foc mediu-scazut si se pulverizeaza cu putin ulei de masline.

 

In tigaie se toarna 1/4 ceasca din amestec si prin rotiri circulare se raspandeste pe toata suprafata tigaiei. Clatitele se coc numai pe o parte, timp de 1 minut sau pana cand marginile sunt rumenite. 

 

Intr-un bol se amesteca smantana, coaja de lamaie, sucul de lamaie si mararul. Se condimenteaza cu sare si piper, si se amesteca.

 

Clatitele se umplu cu felii de somon, se stropesc cu amestecul de smantana si se ruleaza.

 

Se taie pe diagonala si se servesc.

 

Savurati cu placere!