Clatite de cartofi

Clatitele de cartofi sunt unele dintre cele mai rapide, gustoase si satioase mancaruri pe care le poti prepara, si pe care le poti savura atat ca gustari, cat si ca aperitive, alaturi de branza sau sosuri.

 

Ingrediente

4 cartofi mari

1 ceapa

2 linguri faina

1-2 oua

sare si piper

unt  

 

Mod de preparare

Curata cartofii si da-i pe razatoare. Toaca ceapa marunt si adaug-o peste cartofi.

 

Separat, bate ouale cu sare si piper. Stoarce bine in pumni cartofii cu ceapa inainte de a-i adauga in amestecul de ou. La sfarsit, incorporeaza faina.

 

Pune 30-50 g unt la incins intr-o tigaie. Ia cu lingura din compozitia de clatite de cartofi si pune in tigaie, la prajit. Prajeste-le pe ambele parti. Scoate-le pe servetele de hartie, pentru a inlatura excesul de grasime.

 

Pofta mare!