Clatite de cartofi

Ideale la orice masa din zi, clatitele de cartofi vor deveni preferatele celor mici si mari.

 

Ingrediente

800 g cartofi

200 g branza capra

iaurt de capra

1 ceapa potrivita

2 oua

ulei

patrunjel verde tocat

sare, piper, nucsoara

 

Mod de preparare

1. Da branza pe razatoarea mica. Pune-o intr-un castron si adauga, treptat, putin iaurt de capra. Amesteca pana obtii o compozitie cremoasa. Lasa deoparte.

 

2. Da cartofii cruzi, curatati de coaja, pe razatoare si pune-i la scurs. Pune-i apoi intr-un castron impreuna cu ceapa tocata, ouale, sare, piper proaspat macinat si un praf de nucsoara, patrunjelul si amesteca.

 

3. Pune ulei la incins intr-o tigaie nonaderenta si rumeneste pe ambele parti „clatitele” formate cu palmele putin umezite.

 

4. Uneste galetele cu crema de branza de capra si serveste-le calde.

 

Pofta buna!